top of page
  • Writer's pictureD.

VVV-Venlo - PEC Zwolle

Updated: Oct 9, 2021

De laatste wedstrijd van het jaar 2018. VVV-Venlo thuis in De Koel. Hoogstwaarschijnlijk het meest unieke stadion in heel Nederland met een team dat leuk meedoet in de Eredivisie. Dat er zal worden verbouwd is misschien jammer maar ook logisch, VVV lijkt als middenmoter toe aan een uitbreiding. Zoals bij de meeste bekend ligt het pareltje in een kuil en dit zorgt voor een mooi tafereel. De fameuze trap waar de spelers afkomen is iconisch en de tribunes zijn apart en mooi. Wel is er op sommige plekken een enorm gat te ontdekken tussen de tribune en het veld, wat ik en mijn medereizigers een zwaar minpunt vinden.

Nadat het centrum van Venlo werd verkent en we een Poolse supermarkt bezochten voor biertjes (Untappd-life), liepen wij naar het stadion. Ik had tijdens een trip naar Fortuna Düsseldorf ook al een keer het stadion bekeken dus ik wist wat te verwachten viel. De armzalige fanshop dat lijkt op een noodgebouwtje werd nog even bezocht en hierna daalden wij af om het stadion te betreden.

PEC Zwolle is de tegenstander en die zitten in zwaar weer. Zeer tegenvallende resultaten in 2018 betekende het einde voor trainer John van het Schip. Een geschiktere tegenstander is er bijna niet voor VVV, dat zelf ook niet in een winning-mood zit maar het stukken beter doet dan de mannen uit Zwolle.

Na een mooie opkomst ging de wedstrijd van start. Er gebeurde niet veel maar na circa 25 minuten ging het fout aan de kant van PEC. Keeper Diederik Boer kwam uit zijn goal en vloerde een speler van VVV binnen het strafschopgebied recht voor onze neus. Er leek mij niet heel veel aan de hand maar de scheidsrechter vond het uiteindelijk een penalty. Dat niet alleen, Diederik kreeg een rode prent. Het strijdplan van PEC kon de prullenbak in.

Sterspeler Susic benutte de strafschop koeltjes en VVV nam de leiding. Hierna hield PEC eigenlijk alleen maar tegenhouden en kon VVV het spel verdelen, dat dit vrij onrustig deed. Evert Linthorst viel mij het meeste op door zijn slimme balletjes op het middenveld, een talent om op te letten. In de 66ste minuut maakte Patrick Joosten er 2-0 van door middel van een mooie vrije trap. Ik vond Joosten erg matig in de eerste helft maar hij kwam steeds beter in de wedstrijd naarmate de tijd zich vorderde.

Een simpele overwinning van Venlo stemde ons tevreden en na het eindsignaal keerde we gedecideerd terug naar huis: dit zal niet onze laatste bezoek zijn aan de schitterende Koel.

Matchrapport

Datum 21-12-2018 Uur 20.00u Weer 5gr. Transport Trein Plaats Venlo Wedstrijd VVV-Venlo - PEC Zwolle Competitie Eredivisie Stadion De Koel Publiek 7.235 Capaciteit 8.000 Sfeer 5 Prijs 10,50 (kortingsactie) Bier 2,50~ Uitslag 2-0 Uitblinker(s) Evert Linthorst Wedstrijdverloop ‘28 1-0 T. Susic (p.) ‘66 2-0 P. Joosten