top of page
  • Writer's pictureD.

ADO Den Haag - PEC Zwolle

Updated: Aug 4, 2019


ADO Den Haag thuis in het Cars Jeans Stadion tegen een goed draaiend PEC Zwolle. ADO heeft een doodnormaal seizoen dat kleur krijgt door één speler: Nasser El Khayati. Door zijn doelpunten en assists begon ADO top aan het seizoen maar daar kwam naderhand de sleur in en begeeft het zich nu weer in de grijze middenmoot. Hoop op het behalen van de play-offs is nog wel in leven en om dat een gevolg te geven moet er gewonnen worden van PEC Zwolle dat sinds de komst van Jaap Stam nog niet verloren heeft. Een lastige klus.




Van zowel het stadion als de locatie ben ik geen fan, van afstand lijkt het een aluminium magnetron en het ligt erg dicht bij de snelweg. Voor mij is dit de derde keer in het ADO stadion en wist ik wat mij te wachten stond. De vol geschilderde muren beneden rondom het veld geven de club wat meer uitstraling en zo te zien zijn de supporters maar wat blij met de zogenaamde vriendschapsbanden. Onder anderen de logo's van Juventus en Legia Warschau komen veelvuldig terug. De zonnepanelen op het dak tekent de innovativiteit die men nastreeft. Bij de opkomst bevonden wij ons onder het spandoek, geen idee hoe het eruit zag maar het was in ieder geval van een mooie stof gemaakt.



ADO Den Haag won met 1-0 door een bal van Giovanni Troupée die per toeval in het net viel, de opkomende rechtsback leek eerder een voorzet te willen geven. De Hagenaren konden zo nu en dan gevaarlijk worden en gingen direct in de aanval wanneer de bal in bezit was. El Khayati excelleerde dit keer niet, hij lijkt zijn vorm al een paar weken kwijt te zijn. Tomas Necid raakte geen ene knikker, niet dat dat echt zijn schuld was want de buitenspelers hielpen totaal niet mee. John Goossens daarentegen verraste ons met zijn spel op het middenveld, voor mij de MOTM. De tweede helft was absoluut voor PEC en die verdiende veel meer. Younes Namli werd er tot overmaat van ramp vanaf gestuurd met een onterechte rode kaart die Sheraldo Becker hem had aangenaaid. Becker is zeker geen geliefde speler bij de Hagenaren konden we merken op de tribune. Sheraldo kon op fluitconcerten rekenen wegens zijn vanouds lakse en inactieve houding. Geef mij maar Elson Hooi, zullen de meeste fans hebben gedacht. Uiteindelijk trok ADO de overwinning met moeite over de streep en vervolgt zijn weg omhoog kijkend.



Matchrapport Datum 15-02-2019 Uur 20u Weer 7gr. Transport Trein Plaats Den Haag Wedstrijd ADO Den Haag - PEC Zwolle Competitie Eredivisie Stadion Cars Jeans Stadion

Publiek 12.253 Capaciteit 15.000 Sfeer 6.5/10 Prijs 21,50eu Bier 4,75eu


Uitslag 1-0 Uitblinker(s) John Goossens Wedstrijdverloop

‘45 1-0 Giovanni Troupée




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page