top of page
  • Writer's pictureD.

Bayer 04 Leverkusen - Vfb Stuttgart

Updated: Oct 6, 2021

Een mooi duel in de onderste regionen van de Bundesliga waar beide teams dringend de punten nodig hebben.


Een trip naar Duitsland kan tegenwoordig voor mij niet meer zonder het bezoeken van wedstrijden. Bayer Leverkusen is zeer goed te bereiken vanaf onze verblijfplaats in Keulen en daarom leek dit ons een ideale wedstrijd om te bezoeken. De heenreis vanaf Keulen was echter dramatisch en we waren zelfs genoodzaakt een taxi te nemen in plaats van een gratis trein. Vertragingen zijn nooit prettig. Eenmaal bij de BayArena valt het schitterende dak direct op. Het hoogtepunt dat het stadion erg bewonderenswaardig maakt, het is een sterk staaltje architectuur. De korte zijde is ook opvallend, het heeft een clubhuis-achtige uitstraling heeft dat eigenlijk niet past tussen het strakke design van de andere tribunes. Het is een mooi stadion voor een streek als Leverkusen. Het uitvak was geweldig gevuld door Stuttgart en zij zorgde samen met de redelijk kleine harde kern van Leverkusen voor voldoende sfeer. De plekken waar we ons bevonden waren helaas erg ver in een hoek, maar gelukkig wel met goed zicht op de fanatieke zijde van Bayer.



Het uitblijven van een vol stadion kan komen door de teleurstellende plek waar de club zich nu bevindt en dat het een vrijdagavond was. Met enkele grote namen als Karim Bellarabi, Leon Bailey en de gebroeders Bender plus hoog aangeschreven talenten moet dit zeker beter kunnen. Talenten zoals Kai Havertz en Julian Brandt combineerden bij tijd en wijle fantastisch maar de afwerking was erg slecht. Het spel vonden we vrij behoudend en we hadden liever een meer aanvallende speelstijl gezien. Vooral de middenvelders hadden geen drang naar voren, maar eerder naar achteren. Spits Kevin Volland kreeg dan ook niet veel kansen in de eerste helft, hier kwam laat in de tweede helft pas verandering in toen de Argentijn Lucas Alario erbij kwam. Het duel was overigens wel ongelofelijk fel, in de eerste helft vielen er maar liefst zes gele kaarten, waar echt wel een rode had tussen mogen zitten. Vfb Stuttgart heeft dit seizoen tot dusver erg veel pech en het heeft voor dit duel te kampen met acht(!) geblesseerden, waaronder gewaardeerde krachten als Holger Badstuber, Timo Baumgartl, Daniel Didavi en Anastasios Donis. De trainer is er al uitgekegeld uit paniek en nu is het hopen op betere tijden. Door al die blessures speelde bijvoorbeeld Pablo Maffeo rechtsvoor in plaats van rechtsachter. Kansen waren er echter wel zeker: Mario Gomez was een aantal keren dichtbij een doelpunt maar de Finse doelman van Bayer, Lukas Hradecky, viel niet te passeren.


Stuttgart leek steeds sterker te worden in de tweede helft en het uitvak bleef hoop houden op een overwinning door middel van luid gezang en de sjaal steeds maar weer omhoog te houden. Helaas voor hen, en voor mij want ik gun het hen veel meer, ging Bayer er met de winst vandoor. Kevin Volland kon twee keer scoren in het laatste kwartier van de wedstrijd en mooie goals waren het zeker. Lucas Alario en Kai Havertz zorgden voor de assists. Na afloop van de wedstrijd zijn we Keulen ingedoken en is er direct een liter bier per persoon besteld om eindelijk een beetje op te warmen. Een mooie ervaring in een interessant stadion.



Datum 23-11-2018 Uur 20.30 Weer 4gr. Transport Taxi Plaats Leverkusen Wedstrijd Bayer 04 Leverkusen - Vfb Stuttgart Competitie Bundesliga Stadion BayArena Toeschouwers 24.632 Capaciteit 30.210 Sfeer 7/10 Prijs 30,- Bier 4,- Uitslag 2-0 Uitblinker Kevin Volland Wedstrijdverloop ‘76: 1-0 Kevin Volland (Kai Havertz) ‘83: 2-0 Kevin Volland (Lucas Alario)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page