• boerenkoolvoetbal

FC Twente - FC Den Bosch

Updated: Aug 4, 2019

Een bezoek aan de gevallen grootmacht uit het Oosten van ons mooie land.


De aanstaande kampioen van de Eerste Divisie neemt het op tegen FC Den Bosch dat in een grote dip zit. Vorig seizoen kon ik het niet laten om FC Twente twee keer te bezoeken ondanks de enorme afstand wat mij zeker meer dan vijf uur kost heen en weer, van deur tot deur. Vorig seizoen was natuurlijk een emotioneel seizoen en dat was ook te zien op de tribunes. De onmacht die de supporters voelde, vooral in vak P, was erg zichtbaar en aandoenlijk. Ik raad eenieder aan om eens naar Enschede af te reizen en het geweldige stadion eens mee te maken met een wedstrijd. Vooral nu er betere tijden zijn aangebroken zal het humeur zijn veranderd. Twente staat dik bovenaan en komt zo goed als zeker terug naar de Eredivisie, waar de club ook thuis hoort. Vooral met zo’n gigantisch stadion en enorme achterban. Om maar een voorbeeld te noemen, De Grolsch Veste heeft slechts 5000~ minder plekken beschikbaar dan PSV met haar Philips Stadion(!).

FC Twente heeft voor mij persoonlijk één absolute ster in het team, Aitor Cantalapiedra. Een Spaanse vleugelflitser die is opgepikt bij Sevilla Atlético en een verleden heeft in de jeugd van FC Barcelona. Dit seizoen heeft Aitor al twaalf goals gemaakt en acht assists afgeleverd. Zijn snelheid, skills en schotkracht maken hem tot een waar pareltje. Ik hoop vurig dat we hem allemaal kunnen zien schitteren volgend seizoen in de Eredivisie.

Eenmaal bij het stadion dacht ik nog aan om een shirtje van hem te halen maar dit heb ik kunnen weerstaan. Als hij volgend seizoen blijft, zal het ervan komen.FC Den Bosch was dus de tegenstander vandaag. Zittend op een stoeltje naast het uitvak maakt het stadion toch weer elke keer indruk. De U-vorm die het stadion vormt door één kant laag te houden vind ik prachtig. Als het dit niet had dan zou het op zoveel andere stadions lijken en juist het onderscheidende maakt het extra mooi. Door de late aankoop van de tickets was er nog enkel plek naast het uitvak om bij elkaar te zitten. Een nagenoeg uitverkochte Grolsch Veste wilde Twente zien winnen. Het uitvak kwam iets later door te weinig(?) bussen en nog meer gedoe. Zo moest een kennis van mij die in het uitvak zat via een bestelde taxi naar het stadion toekomen wegens te weinig vervoer dat Den Bosch had moeten regelen. Vooraf het begin van de wedstrijd was er een adembenemende sfeeractie van de harde kern, zie de foto’s. Het spel zelf was niet om over naar huis te schrijven. Den Bosch had het goed staan achterin en Twente speelde behouden. Via de flanken kwam er af en toe wat gevaar. Oussama Assaidi speelde echter zo dramatisch dat veel mogelijkheden smoorde voor de zestien meter. Hij werd terecht gewisseld later. Aitor Cantalapiedra kon er aan de andere kant ook niet veel van dit keer. Vlak na rust brak Jari Oosterwijk de ban als een echte spits. Ik hoop dat hij in plaats van die zwakke Tom Boere volgend jaar de eerste spits zal worden, hij klopt al jaren op de deur. Den Bosch probeerde het hierna tevergeefs en mag zich nog meer zorgen maken over de vorm na de winterstop. FC Twente zegevierde.Match rapport


Datum 29-03-2019

Uur 20.00u

Weer 8gr.

Transport Trein

Plaats Enschede


Wedstrijd FC Twente - FC Den Bosch

Competitie Keuken Kampioen Divisie


Stadion De Grolsch Veste

Publiek 28.800

Capaciteit 30.205

Sfeer 7/10

Prijs 12,50

Bier 2,50 (0,25L)


Uitslag 1-0

Uitblinker(s) -

Wedstrijdverloop ‘54 1-0 J. Oosterwijk0 comments

Recent Posts

See All