top of page
  • Writer's pictureD.

Legia Warschau - KuPS Kuopio

Toevalligerwijs op het moment dat wij op vakantie waren in de Poolse hoofdstad, speelde Legia Warschau een Europa League-kwalificatie duel tegen de Finse club KuPS Kuopio. Een bezoek kon dus absoluut niet uitblijven, hier het verslag.

Het is al een tijdje rumoerig bij de meest succesvolle club van Polen. Er schijnt gedoe te zijn met het bestuur en men zou het betreffende duel deels boycotten. Het was dan ook erg leeg in het Wojska Polskiego Stadion, dat voor slechts 1/3de was gevuld. Vooraf brachten we een bezoek aan twee fanshops, waar we mooie ADO Den Haag vlaggen zagen pronken. We hadden één ADO-fan mee en voor hem was dit een heel mooi moment natuurlijk. Zijn clubje dat hier met vlaggen schittert, helemaal in Warschau. De kaarten konden zonder problemen worden gekocht en we vertrokken naar onze kant van het stadion. We kozen ervoor tegenover de harde kern te zitten om zo goed zicht te hebben op enige sfeeracties of dergelijke. Dat kwam er helaas niet van, niet heel gek voor zo’n simpel duel. Wanneer je de trappen van het stadion beklimt kom je bij zeer veel eet- en drinkmogelijkheden. Vooral popcorn, cola en hotdogs waren populair. Nergens viel bier te vinden. Omdat de wedstrijd op het punt van beginnen stond gingen we snel naar de plekken.



Een mooi maar karig gevuld stadion. Het dak is leuk gevonden qua design en de lampen waren bijzonder fel. De sfeer was nog wel redelijk okay, iedereen zong vol mee met de liederen en de harde kern was vanaf de andere kant alsnog goed te horen. De Finnen hadden een handjevol fans meegenomen. Enkelen daarvan zaten we de vorige avond naast in een café. Achter een gigantisch vangnet waren zij gepositioneerd. Later in de wedstrijd gingen we alsnog op zoek naar bier omdat we één man ermee zagen. Uiteindelijk bleek er één kassa in een hoekje weggestopt wél bier te verkopen. Zal vast te maken hebben met de kant van het stadion. Wij blij.



Wij hadden de verwachting dat het een appeltje eitje zou worden voor Legia. Het Finse voetbal stelt weinig voor. Kups liet echter niet zomaar over zich heen lopen en was enkele keren erg gevaarlijk voor de goal, ondanks de vroege goal van Legia via een kopbal van verdediger Wieteska. De Finse club had maar liefst vijf Afrikanen in de basis staan en later kwam er nog een zesde bij. Op het veld was de Portugees André Martins, oud-Sporting Lissabon, de absolute uitblinker in mijn ogen. Zijn inzicht gaf Legia vele kansen. Hoe simpel hij draait en het overzicht behoudt deed mij denken aan F. De Jong. Legia bleef voor de rest bijzonder slordig voor het doel en kwam de hele avond tot slechts één doelpunt. De aanvallers stelden zwaar teleur. Het laatste fluitsignaal klonk en het team werd getrakteerd op een oorverdovend fluitconcert vanaf de tribunes. De fans zijn niet blij met hoe het team nu staat en verwachten meer. De pijn van het verloren openingsduel van het nieuwe seizoen, tegen Pogon Szczecin, zal er nog zitten. Nu is het richten op de komende ronde en de week erna om de uitwedstrijd tegen Kups Kuopio te klaren. Voor mij zal dit zeker niet het laatste bezoek zijn aan dit stadion. Ik wil het natuurlijk een keer meemaken wanneer er een échte topwedstrijd op het programma staat. Tot dan, Legia.



Datum 25-07-2019

Uur 21.00u

Weer 20gr.

Transport Bus

Land Polen

Plaats Warschau


Wedstrijd Legia Warschau - KuPS Kuopio

Competitie UEFA Europa League kwalificatie


Stadion Wojska Polskiego (Pepsi Arena)

Publiek 11.678

Capaciteit 31.103

Sfeer 6/10

Prijs 8eu

Ticket Origineel

Bier 1.90eu


Uitslag 1-0

Uitblinker(s) André Martins

Wedstrijdverloop

‘9 1-0 M. Wieteska




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page