top of page
  • Writer's pictureDanielsenAxedal

PSV - Excelsior

Updated: Oct 7, 2021

Mexicaans avondje in Eindhoven!

Het is 7 december en eindelijk speelt er eens een grote club op de vrijdagavond. Weekend verplichtingen weerhielden mij telkens van een bezoek aan PSV Eindhoven, tot deze dag. In tegenstelling tot de doorsnee PSV-supporter die haar club het liefst op de zaterdagavond of zondagmiddag ziet spelen, was ik blij dat PSV eens op een vrijdagavond zou spelen. Dit was echter niet mijn eerste keer in dit stadion. Het Philips Stadion had ik eerder dit jaar bezocht tijdens de wedstrijd Jong PSV - Go Ahead Eagles. Tijdens deze clash werd het weer dusdanig slecht, door hevige bliksem, dat er gestaakt moest worden en er ook niet meer verder werd gespeeld. Na tachtig minuten was de uitslag al 6-0 voor de jonge Eindhovenaren.

PSV ontving het Rotterdamse Excelsior. De Kralingers draaien een degelijk seizoen en doen het al jaren aardig in de Eredivisie gezien het de beperkte mogelijkheiden en het geringe budget. Ikzelf ben gecharmeerd van Excelsior door de gemoedelijke sfeer die er hangt en de realistische kijk die de club heeft op het voetbal. Dit jaar staat Adrie Poldervaart voor de groep en hij laat het team bij vlagen erg leuk spelen. Tegen de grote teams gaat Excelsior er echter bijna altijd kansloos van af. Zo werd er onlangs thuis van Ajax verloren met 1-7.


Lopend door de stad vanaf Eindhoven Centraal kwam het Philips Stadion vrij snel in het zicht. Het is indrukwekkend om een stadion van zo’n statuur midden in de stad te zien en ik prijs PSV daar zeker voor, dit is hoe ik vind dat het hoort. Na een bezoek aan de fanshop betraden we de poorten van het stadion.

Ter aanvang vond er een schitterende sfeer-actie plaats op de Noord-tribune. Dit was ter ere aan de goede banden die de club heeft met het land Mexico. In haar geschiedenis heeft PSV meerdere Mexicaanse voetballers op het veld gehad die de club grote diensten hebben bewezen. Andrés Guardado, Hector Moreno, Carlos Salcido en in mindere mate Francisco Maza Rodriguez hebben allen succes geboekt in het verleden. Momenteel doen Hirving Lozano en Érick Gutiérrez het erg goed en lijkt met name Lozano een schot in de roos. Elke medewerker en ballenjongen van PSV had een Mexicaanse sombrero op en de Mexicaanse vlag werd gevormd door iedere supporter op de Noordtribune. Op het veld werden Carlos Salcido en Maza Rodriguez tot officiële ambassadeurs van PSV benoemd. De wedstrijd ging na de mooie lichtshow van start en ik heb zelden zo’n eenzijdige pot gezien. Excelsior had naar mijn gevoel geen enkel schot op doel, het was uiterst bedroevend van de Rotterdamse kant. PSV speelde ijzersterk en het kreeg de Kralingers al snel op de knieën.

Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Donyell Malen vonden allemaal het doel en er werden twee eigen doelpunten gemaakt, door Jurgen Mattheij en Robin van der Meer. Voor rust was er nog even commotie rondom een penalty die werd teruggedraaid door de VAR. Hirving Lozano was, helaas, naar mijn mening de enige die uit de toon viel. Hij probeerde van alles maar faalde in vrijwel alles. Wellicht dat de druk wat was toegenomen door het Mexicaanse feestje. Het middenveld van PSV was de hele wedstrijd oppermachtig waardoor de verdediging amper in actie hoefde te komen. Rosario en Érick Gutiérrez waren overal te bekennen. De wedstrijd eindigde in 6-0 en ik heb een geweldige wedstrijd van PSV gezien. Het vrijwel uitverkocht Philips Stadion heeft kunnen genieten van mooie doelpunten.
Datum 07-12-2018 Uur 20.45u Weer 6gr. Transport Bus+Trein Plaats Eindhoven

Wedstrijd PSV - Excelsior Competitie Eredivisie

Stadion Philips Stadion Publiek 33.100 Capaciteit 36.150 Sfeer 7/10 Prijs 34,50 Bier 5,-

Uitslag 6-0 Uitblinker Luuk de Jong Wedstrijdverloop '17 1-0 Luuk de Jong (Angelino) '34 2-0 Robin van der Meer E.G.

'52 3-0 Jurgen Mattheij E.G. '80 4-0 Donyell Malen '89 5-0 Steven Bergwijn (Erick Gutierrez)

'90 6-0 Luuk de Jong (Donyell Malen)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page