• boerenkoolvoetbal

Miedz Legnica - Gornik Leczna

De organisatie achter de Puchar Polski heeft ervoor gekozen vele speeldagen aan te wijzen voor de laatste zestien teams die over zijn gebleven in de strijd om de Poolse beker. Zo zag ik vorige week op woensdagmiddag nog Gornik Zabrze bij Sleza Wroclaw winnen. Deze week is het tijd voor Miedz Legnica, dat het opneemt tegen Gornik Leczna.

Gornik Leczna staat onderaan in de Ekstraklasa en Miedz Legnica doet het voortreffelijk een niveau lager. Leczna wist vorig jaar via de play-offs te promoveren naar het hoogste niveau, terwijl het als zesde eindige in de Fortuna Liga I. Miedz Legnica lijkt dit seizoen af te stevenen op een promoveer plek. De club bezit over een uitstekende selectie en heeft daarnaast ook de meeste buitenlanders in de selectie, maar liefst twaalf, waaronder vele die ervaring hebben in grotere competities.

Omdat Miedz, letterlijke vertaling 'koper', het zo goed doet en de nummer laatst van de Ekstraklasa zou ontvangen, had ik de verwachting dat er veel publiek zou zijn. Dit viel echter vies tegen. Hoewel het Stadion im. Orła Białego slechts over een capaciteit bezit van 6.194, waren er slechts 1.547 mensen op dit bekerduel afgekomen. Voor een stad met zeker een ton inwoners is dit toch wel erg schamel.

Onder aanvoer van de jonge harde kern van Miedz Legnica ging de wedstrijd van start. Helaas was de eerste helft het aanzien niet waard. Het spel op het veld had naar alle eerlijkheid meer weg van een wedstrijd op het vierde of vijfde niveau van Polen. In minuut 42 werd uit het niets gelukkig de ban gebroken door Legnica, spits Maciej Sliwa kon simpel intikken via een strakke voorzet. Na de rust werd het niveau wat hoger en kwamen er meer kansen, het spel werd sneller en feller. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren een gekkenhuis.

Toen Eyenga-Lokilo de gelijkmaker maakte, zette Legnica weer de motor aan en kreeg het een penalty in de 87ste minuut. Aanvoerder Mijuskovic maakte de penalty koelbloedig af en zo leek Legnica de winst weer veilig gesteld te hebben. In de extra tijd kwam Leczna echter opnieuw op gelijke hoogte, via Banaszak, en dus werd het verlengen. Hierin gebeurde weinig noemenswaardig en dus zat er niets anders op dan strafschoppen. Gornik Leczna wist knap alle penalty's te benutten en bij Miedz Legnica wist enkel de laatste speler het net niet te vinden. Het was Chuca, uitgerekend de man die La Liga ervaring heeft opgedaan bij Villarreal en Elche, die hopeloos faalde. Leczna vierde de winst uitbundig, het mag zich gaan opmaken voor de laatste acht in strijd om de Puchar Polski.


Wedstrijdverslag

Wedstrijd: Miedź Legnica - Górnik Łęczna Competitie: Puchar Polski


Datum: 03-11-2021

Uur: 18:00u Weer: 12gr.

Transport: Tram + Trein

Land: Polen Plaats: Legnica

Stadion: Stadion im. Orła Białego Publiek: 1.547 Capaciteit: 6.194 Sfeer: 6

Prijs: 4.50eu Soort: E-Ticket

Bier: 2eu (0.5L)


Uitslag: 2-2 (4-5 penalty's)

Uitblinker: Bruno Garcia

Wedstrijdverloop: '42 1-0: Sliwa '80 1-1: Lokilo

'87 2-1: Mijuskovic

'90 2-2: Banaszak0 comments

Recent Posts

See All