• boerenkoolvoetbal

Piast Gliwice - Cracovia

Geweldige wedstrijd op de maandagavond tussen Piast Gliwice en Cracovia met in de hoofdrol Pelle van Amersfoort. De Nederlander kwam tot maar liefst drie goals in de 2-4 overwinning en mag zich nu topscoorder van de Ekstraklasa noemen!

Mijn trein vanuit Wroclaw naar Gliwice was met maar liefst 80(!) minuten vertraagd. Het plan was om eerst de stad te verkennen en daarna de wedstrijd te bezoeken, maar door de enorme vertraging zou ik zelfs het begin van de wedstrijd missen. Ik stond bijna op het punt om niet meer te gaan maar toch zette ik de reis door en twee uur later kwam ik eindelijk aan in Gliwice. Na lang sprinten vanaf het treinstation naar het stadion en de eerste goal te hebben gemist kwam ik gelukkig slechts dertien minuten te laat binnen. Piast Gliwice had de leiding genomen en de supporters genoten nog zichtbaar van het gevallen doelpunt.

Piast Gliwice werd in het seizoen 2018/19 verrassend landskampioen en draait sindsdien mee in de top van de Ekstraklasa. Een hele mooie en bijzondere prestatie, omdat de club het voorgaande jaar op een haar na degradatie ontliep. Piast Gliwice speelt haar wedstrijden in het Stadion Miejski im. Piotra Wieczorka, waar 10.037 toeschouwers in kunnen. Het moderne stadion is helaas alles behalve mooi, vooral door de saaie muren die naar het dak leiden en het feit dat geen enkele tribune direct begint vanaf de grond.

De wedstrijd in Gliwice was een van de leukste die ik vooralsnog heb meegemaakt in Polen. De intensiteit op het veld bleef constant hoog en beide teams hebben de hele wedstrijd aanvallend voetbal gespeeld. Dit zorgde voor veel spektakel en ook veel goals, het werd maar liefst 2-4 voor de bezoekers uit Krakow. De absolute ster op het veld was Nederlander Pelle van Amersfoort, voor velen nog bekend uit zijn periode bij SC Heerenveen. Door drie keer te scoren mag hij zich topscorer van de Ekstraklasa noemen en heeft hij nu al meer doelpunten gescoord dan het hele vorige seizoen.

De harde kern van Piast Gliwice maakte tijdens de wedstrijd aardig wat geluid, net zoals de supporters van Cracovia dat deden. De Gliwice aanhang betrof een relatief klein groepje, vergelijkbaar met vele clubs in de tweede divisie van Polen. Een Miedz Legnica of Zaglebie Sosnowiec heeft wellicht zelfs een grotere groep.


Wedstrijdverslag

Wedstrijd: Piast Gliwice – Cracovia

Competitie: Ekstraklasa


Datum: 27-09-2021

Uur: 18.00u

Weer: 21gr.

Transport: Trein

Land: Polen

Stad: Gliwice


Stadion: Stadion Miejski im. Piotra Wieczorka w Gliwicach

Publiek: 3.140

Capaciteit: 10.037

Sfeer: 6.5

Prijs: 4.43eu

Ticket: E-Ticket

Bier: 1.88eu (0.5L)


Uitslag: 2-4

Uitblinker: Pelle van Amersfoort

Wedstrijdverloop:

1-0 ‘10 Damian Kodzior

1-1 ‘19 Cornel Rap

1-2 ‘34 Pelle van Amersfoort

1-3 ‘58 Pelle van Amersfoort

2-3 ‘59 Michael Ameyaw

2-4 ‘71 Pelle van Amersfoort0 comments

Recent Posts

See All