• boerenkoolvoetbal

Piast Zmigrod - Pniowek Pawlowice

Een jaar na dato terug bij het Poolse Piast Zmigrod, dat dit keer Pniowek Pawlowice als tegenstander had in het Stadion OSiR w Zmigrodzie. Een wedstrijd die gewonnen moest worden, wil Piast niet opnieuw een moeilijk jaar gaan krijgen in de strijd tegen degradatie. Het werd een gedenkwaardig bezoek waarbij ik sterspeler Eryk Moryson een tijd lang heb kunnen spreken in de rust.


Vorig jaar ontsnapte Piast Zmigrod ternauwernood aan een degradatie naar het vijfde niveau van Polen. De club eindigde op de laatste veilige plek van de competitie, na een dramatisch seizoen waar men opvallend genoeg in uitduels meer punten pakte dan in haar thuishaven, het knusse Stadion OSiR w Zmigrodzie. Van de zomer kwam buitenspeler Eryk Moryson terug bij het team, de speler waar ik vorig jaar een shirt van heb gehaald na zijn geweldige optreden tegen Polonia Stal Swidnica. Dit maakte mij de eerste buitenlander ooit met een shirt van Piast Zmigrod, zo werd mij verteld door de clubleiding. Moryson werd echter een half jaar later aangetrokken door Bytovia Bytow, voor zo’n 3000 euro. Hij was enorm blij met deze grote stap en dat was niet meer dan logisch. Deze club speelde namelijk twee divisies hoger, in de Fortuna I Liga. De stap bleek helaas te hoog te zijn, Moryson kwam niet uit de verf. Om genoeg ritme op te blijven doen is hij daarom nu teruggekeerd bij Piast Zmigrod.Piast Zmigrod kent, zoals bijna elk seizoen, een lastige start in de competitie. Het heeft slechts vijf punten uit zeven duels en ook pas negen keer het net kunnen vinden. Dit jaar zal dan ook weer een overlevingsjaar gaan worden, gezien het gat met de eerstvolgende veilige plek nu al drie punten is en Piast niet een club is die zo even een overwinningsreeks kan neerzetten. Voor de wedstrijd tegen Pawlowice moest Piast het helaas doen zonder Eryk Moryson, hij had een liesblessure opgelopen in de vorige wedstrijd en zat daarom in het publiek. In de rust kon ik een tijd met hem spreken en hij hoopt er volgende week weer bij te zijn. Eryk liet onder meer weten erg gemotiveerd te raken van de support en hij kijkt ernaar uit om Piast dit seizoen naar veel punten te helpen.


Het was aan aanvoerder Szymon Soltynski, vorige maand getrouwd in de plaatselijke kerk, om zijn ploeg op sleeptouw te nemen. In de gehele wedstrijd werden er ontzettend veel fouten gemaakt, maar was Piast Zmigrod al met al wel duidelijk de betere van de twee. Ongelukkig genoeg was met name spits Daniel Stanclik in bijzonder slechte doen: elke bal sprong van zijn voet en voor elke voorzet was hij veel te laat voor het doel.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd de wedstrijd ook steeds intenser. Er volgde meerdere felle overtredingen en enkele opstootjes. Richting het einde van de wedstrijd leek het te gaan eindigen in een 0-0, maar plots was daar een doorgebroken speler van Pawlowice. De 18-jarige verdediger Trojanowski trok aan de noodrem en tackelde zijn tegenstander van achteren: terecht een directe rode kaart.Piast Zmigrod stortte vervolgens compleet in en elf hele minuten later stond het ineens 0-3.

De laatste goal was kenmerkend voor deze afgang, uitblinker Patryk Szymanski speelde Szymon Soltynski in op een plek waar het helemaal niet kon en zo had Pawlowice de vrije doortocht om het derde doelpunt een te maken. De thuisfans konden het niet geloven, net als ik, omdat Piast tot aan de rode kaart eigenlijk veel meer kans maakte op de overwinning. Wanneer het laatste fluitsignaal klonk, vierde Pawlowice haar overwinning groots en droop Piast terneergeslagen af richting de kleedkamers.


Wedstrijdverslag

Wedstrijd: Piast Zmigrod - Pniowek Pawlowice

Competitie: III Liga grupa III


Datum: 11-09-2021

Uur: 15:30

Weer: 24gr.

Transport: Trein

Land: Polen

Plaats: Zmigrod


Stadion: Stadion OSiR w Zmigrodzie

Publiek: 250

Capaciteit: 900

Sfeer: 4.5

Prijs: 2.50eu Ticket: Origineel

Bier: -


Uitslag: 0-3

Uitblinker: Patryk Szymanski

Wedstrijdverloop: ‘72 Trojanowski (Rood) ‘78 Laski 0-1 ‘84 Glenc 0-2 ‘89 Canibol 0-3
0 comments

Recent Posts

See All