• boerenkoolvoetbal

Slask Wroclaw II - Zaglebie Lubin

Updated: Sep 24, 2021

Een uniek onderonsje in een fantastisch stadion: het tweede team van Slask Wroclaw tegen het eerste team van rivaal Zaglebie Lubin, in een knock-out duel voor de Poolse beker. Een wedstrijd in het oude Stadion Oporowska waarbij het tweede van Slask kon rekenen op de volle steun van de harde kern.

Het Stadion Oporowska komt oorspronkelijk uit 1926 en is het oude stadion van Slask Wroclaw, dat sinds 2011 speelt in het Stadion Miejski. Dit nieuwe stadion is gebouwd voor het EK 2012 en is eigenlijk veel te groot voor de club uit Neder-Silezië. Ondanks dat het een indrukwekkend staaltje architectuur is, heeft het Stadion Oporowska veel meer charme. Hier heeft namelijk elke tribune nog zijn eigen stijl en kan het zich onderscheiden van elkaar. Alleen de hoofdtribune heeft een dak, ondersteund door palen die zorgen voor een heerlijk aanzicht. De andere kanten zijn open, kleurrijk en niet al te groot.

Ondanks dat het tweede elftal van Slask vanavond speelde, ging het wel om een wedstrijd tegen de grote rivaal. Daarom was de hoofdtribune dan ook aardig goed gevuld en liet de harde kern van Slask Wroclaw zich luidkeels horen. Er werden veel haat liederen ingezet tegen Zaglebie Lubin, dat vanaf het begin de baas was op het veld. Slask kwam eigenlijk tot geen één doelpoging, maar deed het verdedigend wel verdienstelijk.

Het zat er vanaf het begin al aan te komen en in de 41ste minuut ging het dan toch mis. De scorende Lubin-aanvaller Patryk Szysz liep uitdagend richting de harde kern van Slask om zijn gram te halen. Logisch ook wel, na al die nare verwensingen. De supporters reageerden hier fel op maar werden een minuut later eigenlijk alweer de mond gesnoerd omdat de 0-2 viel. Hierna werd de wedstrijd simpel uitgespeeld en zo bekerde Zaglebie Lubin zichzelf zonder veel moeite door naar de volgende ronde.

Ik ben meer onder de indruk geraakt van de harde kern van Slask Wroclaw na deze wedstrijd. In het kolossale Stadion Miejski kunnen ze zich toch wat lastiger laten horen door de grootsheid van het stadion, in haar voormalige thuishaven komt dit veel beter tot zijn recht en valt er meer sfeer te beleven door de kleinschaligheid. Ik zou het dan ook helemaal snappen wanneer supporters terug verlangen naar de tijd dat het eerste van Slask haar wedstrijden speelde in het mooie Stadion Oporowska. De realiteit is echter dat Slask te groot is geworden voor dit stadion, in het Stadion Miejski zitten namelijk gemiddeld zo'n 9.500 toeschouwers.


Wedstrijdverslag

Wedstrijd: Slask Wroclaw II - Zaglebie Lubin Competitie: Fortuna Puchar Polski


Datum: 21-09-2021

Uur: 20:00 Weer: 11gr.

Transport: Tram

Land: Polen Plaats: Wroclaw

Stadion: Stadion Oporowska Publiek: 783 Capaciteit: 8.346 Sfeer: 6.5

Prijs: 2.50eu Soort: E-Ticket

Bier: -


Uitslag: 0-3

Uitblinker: Szymon Michalski

Wedstrijdverloop:

‘41 Patryk Szysz: 0-1 ‘42 Tomas Zajic: 0-2

‘66 Karol Podlinski: 0-30 comments

Recent Posts

See All