top of page
  • Writer's pictureD.

Vfl Bochum - FC Erzgebirge Aue

Updated: Oct 7, 2021

We hadden Bayer Leverkusen zien winnen van Vfb Stuttgart en waren vervolgens het nachtleven van Keulen ingedoken. De volgende ochtend moesten we echter weer vroeg uit de veren, voor Vfl Bochum dat het zou opnemen tegen FC Erzgebirge Aue.

Met een typische currywurst als ontbijt onderweg, gratis vervoer en een aardig stuk lopen door Bochum in de stromende regen, kwamen we dan eindelijk aan bij het Vonovia Ruhrstadion. Een degelijke Duitse bak die van de buitenkant niet echt in het oog springt ondanks haar grootsheid. Grijsheid bedekt met een aantal blauwdrukken, dat is het wel. Bij binnenkomst in het stadion werden we er direct weer eruit gegooid, rugzakken waren niet toegestaan werd duidelijk na gebarentaal. Tien minuten lopen en veel zoekwerk verder zagen we een hok waar we de tassen kwijt konden. Net op tijd waren we terug in het stadion.

Vfl Bochum had twee kanten vrijwel uitverkocht en de andere twee tribunes waren karig bezet. Iets meer dan zeventienduizend toeschouwers aanwezig is toch wel erg veel als je dat vergelijkt met middenmoters in de Eredivisie. Het tweede niveau van Duitsland leeft enorm. Binnen in het stadion raakte ik toch wel redelijk onder de indruk van het decor. Felle fraaie lichtmasten, dicht op het veld (wel met hoog hek en net) en een onstuimige sfeer van zowel de thuis- als uitsupporters, dit is echt wel een mooie ervaring.

Dit seizoen doet de club hoog mee in het linker rijtje en droomt Bochum van een promotie naar de hoogste afdeling. Het heeft dit seizoen een aardige selectie denk ik zo. Buitenspeler Sidney Sam ken ik nog van een tijd terug en hij deed erg zijn best, maar faalde vele malen om iets te forceren richting het doel van Erzgebirge. Verder is Tim Hoogland al jaren een waardevolle kracht in Duitsland en dat was vandaag ook te zien, hij leverde solide werk. Verder is Chung-Yong Lee nog wel aardig bekend, hij viel in en had een aantal kansen. Het is een Zuid-Koreaan die jarenlang voor Bolton en Crystal Palace heeft gespeeld. Het spel op het veld was zeer vermakelijk om te zien en ik vond het van een vrij hoog niveau. Er werd aanvallend voetbal gespeeld door beide kanten en dit leverde veel kansen op. Zo kwam Erzgebirge al in de tweede minuut op voorsprong via een counter, na een eerdere grote kans voor Bochum. De goal viel bijzonder vroeg en Bochum had dus nog ruim de tijd om de wedstrijd naar haar hand te zetten.

Het Aue uitvak bleef zo'n beetje de hele wedstrijd springen om warm te blijven en de club aan te moedigen. Hiermee werd gestopt in de 73ste minuut toen Tom Weilandt de stand op gelijke hoogte bracht via een scrimmage. De harde kern van Bochum ging er vervolgens achter staan en kansen werden ineens aaneengeregen door Bochum. Uiteindelijk kwam het verlossende doelpunt dan toch: Tom Weilandt nam de bal geweldig aan en schoot uit de lucht op doel, goal. Hele stadion los! Bochum kwam op voorsprong in de allerlaatste minuut en de er konden drie punten bijgeschreven worden. Vfl Bochum blijft meedoen aan de top en iedereen kon met voldoening richting huis. Het was een geslaagde, sfeervolle ervaring in Bochum.


Datum 24-11-2018

Uur 13.00u

Weer 3gr.

Transport Trein

Plaats Bochum

Wedstrijd Vfl Bochum - FC Erzgebirge Aue

Competitie Bundesliga 2.

Stadion Vonovia Ruhrstadion

Toeschouwers 17.012

Capaciteit 30.748

Sfeer 8/10

Prijs 17,-

Bier 4,-

Uitslag 2-1

Uitblinker Tom Weilandt


Wedstrijdverloop ‘2 0-1: P. Testroet (F. Kruger) ‘73 1-1: T. Weilandt (L. Hinterseer) ‘90+3 2-1: T. Weilandt (S. Ganvoula)0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page