top of page
  • Writer's pictureDanielsenAxedal

Willem II - PSV Eindhoven

Updated: Aug 4, 2019

Kan PSV zich herpakken na het 5-0 debacle van vorig jaar?Willem II ontvangt PSV op een late donderdagavond. De Tilburgers hebben nog altijd kans op een play-off plek en hebben dus nog ergens voor te spelen in de Eredivisie. Om zicht te houden op het kampioenschap moest PSV winnen. Vorig jaar ging PSV af in het Koning Willem II stadion door met maar liefst 5-0 te verliezen. Fran Sol was toen de grote man met drie goals. Vandaag was Fran Sol er opnieuw bij, maar niet op het veld. Hij kreeg een mooi afscheid van de supporters en riep nog in de microfoon: ‘’Win voor mij die beker!’’ De goalgetter zit nu zijn geld te innen in Oekraïne. Gelukkig voor de Tilburgers is zijn opvolger opnieuw een schot in de roos. Alexander Isak maakt de een na de ander en de hoop is dan ook vooral op hem gevestigd vanavond.
Kijkend naar de harde kern waren er vele touwen van de grond naar het dak waardoor de verwachting er was dat er een schitterend spandoek zou komen. Die kwam er echter niet. Desalniettemin konden we een mooie opkomst zien en het stadion zat nokvol. Het eerste half uur was vrij behouden. Willem II creëerde welgeteld één grote kans, waar Isak niet uit kon scoren. PSV had het allemaal wel onder controle leek het en deed het rustig aan. Sadilek en Rosario vond ik zeer sterk en hadden totaal geen moeite met onder andere de slordige Vurnon Anita. Griek Marios Vrousai had een paar leuke acties maar draafde te lang door. Dumfries en Angelino waren zoals vrijwel altijd geweldig en de aanval bleek scherp te zijn. Een half uur in de wedstrijd en het stond 0-1 door Donyell Malen die de verdediging op het verkeerde been zette. Even later zorgde Michal Sadilek voor de tweede goal. Het kan ook Luuk de Jong zijn geweest, die gaat de goal opeisen hoorde ik na afloop. Hierna had Willem II weinig meer te vertellen. Isak raakte geen stuiver meer en alleen Fernando Lewis vond ik er nog uitspringen qua spel.In de tweede helft kwam Renato Tapia binnen de lijnen voor Vurnon Anita. Ik snap sowieso niet waarom Tapia niet in de basis stond, die speelt al weken goed. In de 65ste minuut waren de Eindhovenaren er weer door, Malen en Bergwijn vernederde de keeper en het stond 0-3. De wedstrijd bloedde dood. Vlak voor het einde moest Hirving Lozano er af met een ogenschijnlijk zware blessure. Om mij heen stonden vele supporters op die eerder ook al liepen te juichen bij de gevallen doelpunten. Er zaten zeer veel PSV-fans in de thuisvakken, wat richting het einde zorgde voor enkele opstootjes en woordenwisselingen.

Voor de terugreis stond ons een zware tocht te wachten met vier keer overstappen en veel wachten. Wedstrijd af om 22:45. Thuis om 2.00u. Je moet er wat voor over hebben wanneer het zo’n late doordeweekse wedstrijd is.Wedstrijdverslag


Datum 25-04-2019

Uur 20.45u

Weer 9gr.

Transport Trein

Plaats Tilburg


Wedstrijd Willem II - PSV

Competitie Eredivisie

Stadion Koning Willem II Stadion

Publiek 14.700

Capaciteit 14.700

Sfeer 7/10

Prijs 28,-

Bier 5,- (0,5L)


Uitslag 0-3

Uitblinker(s) Donyell Malen

Wedstrijdverloop

31’ Malen (Rosario)

37’ Sadilek/De Jong

65’ Bergwijn (Malen)
0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page