• boerenkoolvoetbal

Zaglebie Sosnowiec - Puszcza Niepolomice

Het Poolse Zaglebie Sosnowiec maakt een moeilijke tijd door in de Fortuna Liga I en een overwinning op directe concurrent Puszcza Niepolomice zou de club helpen haar zorgen te verkleinen. Dit pakte echter anders uit waarna de harde kern een hartig woordje sprak met het team, na opnieuw een teleurstellende resultaat. Tevens is dit het laatste jaar dat de club haar wedstrijden zal spelen in het heerlijk ouderwetse Stadion Ludowy, een stadion dat je terug in de tijd gooit.


Dat de zorgen van de fans duidelijk werden, is niet meer dan logisch na een blik op de ranglijst. Vorig jaar degradeerde er slechts één club uit de Fortuna Liga 1, het tweede niveau van Polen, en nu zijn dit er maar liefst drie. Zaglebie Sosnowiec eindigde vorig jaar als zeventiende van de achttien teams. Op die plek staat het nu weer, met vijf punten uit acht duels. Een hachelijke situatie voor de club die in haar geschiedenis onder meer liefst vier keer de Poolse beker heeft gewonnen.Het stadion Ludowy deed mij denken aan mijn favoriete stadion: het oude Bozsik Stadion van Honvéd Budapest, dat helaas kort geleden is afgebroken. Stoeltjes rondom het hele veld, lichtelijk stijl omhoog en ergens in het midden een hogere tribune die boven de rest uit prijkt. Nu was het bij Sosnowiec niet het geval dat er overal stoeltjes om het veld waren, maar dit deed niet veel afbreuk aan het prachtige aanzicht.


Betreft de wedstrijd verschilde het niveau niet zoveel van het vierde niveau, terwijl dit toch echt gaat om de tweede divisie van Polen. De scheidsrechter heeft het duel erg vaak moeten stilleggen omdat er enorm veel overtredingen en blessuregevallen waren. Maar liefst 39 overtredingen had deze wedstrijd in zich en daar kwamen ook meerdere opstootjes bij kijken. Qua onderscheidend spel viel alleen Quentin Seedorf mij op, een Nederlander die is opgepikt uit de jeugd van Vitesse. Hoe hij als linksback meerdere spelers voorbij kwam met mooie dribbels en ook de juiste voorzetten kon geven, was indrukwekkend om te zien.Desalniettemin bakte de rest van zijn team er weinig van en kwam Sosnowiec na een kwartier al achter door een scrimmage. Het spel van Sosnowiec stond bol van de miscommunicaties. Even later werd het pas echt schrijnend omdat er ruzie werd gemaakt om het nemen van een penalty. Aanvoerder Maciej Ambrosiewicz kreeg het aan de stok met spits Szymon Sobczak en werd zelfs een paar keer weggeduwd door de spits. Sobczak maakte de penalty gelukkig goed af en dus kon het publiek eindelijk juichen. De harde kern van Zaglebie Sosnowiec liet de hele wedstrijd behoorlijk goed van zich horen. Er werd een heel scala aan liedjes gezongen en bij achterstand werd in koor geschreeuwd: ‘’Hoeren wedstrijd’’.

Helaas liet het team haar fans in de tweede helft in de steek en werd de uitslag terecht 1-2 voor Puszcza Niepolomice. Omdat de spelers bezig zijn met zo’n dramatische reeks, één punt uit de laatste vijf wedstrijden, werden ze bij de harde kern geroepen. Tien minuten lang spraken meerdere fans felle woorden toe en luisterde de spelers zwijgend en aandachtig. Het was een interessante ervaring na een uitermate slechte wedstrijd en tevens ook mijn eerste en laatste keer in het mooie Stadion Ludowy dat wordt afgebroken, hier zal menig stadionliefhebber van balen.Wedstrijdverslag

Wedstrijd: Zaglebie Sosnowiec - Puszcza Niepolomice

Competitie: Fortuna I Liga


Datum: 12-09-2021

Uur: 15:00u Weer: 26gr.

Transport: Trein

Land: Polen Plaats: Sosnowiec

Stadion: Ludowy Publiek: 1.011 Capaciteit: 11.600 Sfeer: 6

Prijs: 4.39eu Soort: Bonnetje

Bier: 2eu (0.5L)


Uitslag: 1-2

Uitblinker: Quentin Seedorf

Wedstrijdverloop:

‘15 Szymon Kobusinski: 1-0 ‘38 Szymon Sobczak: 1-1 (P) ‘76 Tomasz Wojcinowicz: 1-2


0 comments

Recent Posts

See All