• boerenkoolvoetbal

Slask Wroclaw - Legia Warschau

Updated: Sep 21, 2021

Geweldig sfeervol duel waarbij een gepassioneerd Slask Wroclaw kampioen Legia Warschau in de degradatiezone drukt!

Slask Wroclaw kent een goede start aan de competitie en heeft alleen Lech Poznan boven zich staan op de ranglijst. De selectie is in balans en de Spanjaarden voorin zijn goed op elkaar ingespeeld. De Slowaakse aanvaller Robert Pich is ook nog steeds van de partij, hij is bezig aan zijn negende jaar als speler van Slask Wroclaw. Verder is een bekend gezicht bij Slask de centrale verdediger Wojciech Golla, een tijdje terug was hij vier jaar lang speler van N.E.C. Nijmegen.

Bij kampioen Legia Warschau draait het dit seizoen vooralsnog totaal niet, wanneer er geen punten worden gehaald staat de club in de degradatiezone met slechts zes punten uit vijf wedstrijden. Daarom moet er hoe dan ook gewonnen worden, wil de club niet voor schut staan in Polen. In het begin van het seizoen verloor Legia ook al de strijd om de Super Cup. Het veel kleinere Rakow ging er in het hol van de leeuw heel knap met de prijs vandoor. De wedstrijd was er dus een om naar uit te kijken. Er waren gelukkig ook uitfans aanwezig, iets dat sinds Covid niet zo vanzelfsprekend meer is maar in Polen wel weer is toegestaan.

De fans van Slask Wroclaw lieten zich luidkeels horen vanaf het begin en het stadion was zeker voor de helft gevuld, wat best knap is aangezien het zo immens is. De Legia Warschau supporters gingen opvallend genoeg na tien minuten allemaal weer weg en lieten een spandoek achter als protest, dat iets te maken had met bepaalde vakken die leeg gelaten moeten worden. Zo’n kwartier later kwamen ze pas weer terug en werd er passioneel gezongen. Zoals verwacht werden er heftige duels op het veld uitgevochten en hierdoor was de scheidsrechter genoodzaakt in totaal negen gele kaarten te trekken. Slask probeerde slim telkens de flow van Legia eruit te halen en met succes, ‘Wojskowi’ maakte liefst 23 overtredingen en kreeg slechts drie gele kaarten, de rest was allemaal voor Legia.

Het was een leuke match op hoog tempo en aardig wat kansen. Uiteindelijk was er het verlossende doelpunt van Victor Garcia dat allerminst merkwaardig was. De spelers van Legia Warschau stopte op het veld met ingrijpen omdat er werd gedacht dat het spel stil werd gelegd, aangezien het leek alsof Garcia uit buitenspel positie aan de bal kwam. De grensrechter stak zijn vlag dan ook kort op, maar deed die snel weer naar beneden omdat hij besefte dat de gegeven bal van een Legia speler uit de kluts kwam. Hierdoor kon Garcia vrij doorlopen en werd de 1-0 binnengeschoten. Vervolgens ontplofte alles en iedereen bij Legia Warschau en kwam er een kaartenregen. Oudgediende Artur Boruc rende met name van hot naar her, maar kreeg nul op het rekest. De goal bleef staan en het stadion ging tekeer.

Legia was nog erg dichtbij met de gelijkmaker, maar trof alleen de paal als eindstation. Slask kwam er in de laatste minuut nog even uit met een snelle counter, waarna spits Exposito met een schitterend lobje scoorde en uitdagend voor het uitvak met de handen over elkaar ging staan. Een fantastisch beeld dat helaas verstoord werd door de VAR, wegens buitenspel. Het was een sfeervolle strijd tussen Slask Wroclaw en Legia Warschau, eindigend in een 1-0 overwinning voor de club uit het mooie Wroclaw en opnieuw geen punten voor de kampioen van de Ekstraklasa.


Wedstrijdverslag

Wedstrijd: Slask Wroclaw - Legia Warschau

Competitie: Ekstraklasa


Datum: 11-09-2021

Uur: 20.00u

Weer: 21gr.

Transport: Taxi

Land: Polen

Plaats: Wroclaw


Stadion: Stadion Miejski Wroclaw

Publiek: 21.997

Capaciteit: 42.771

Sfeer: 8

Prijs: 5.58eu Soort: E-Ticket

Bier: 2.70eu (0.5L)


Uitslag: 1-0

Uitblinker: Robert Pich

Wedstrijdverloop:

‘84 Victor Garcia: 1-00 comments

Recent Posts

See All